Foto: Shutterstock
Braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ceturtdienas rītā visā Latvijas teritorijā apgrūtina snigšana, kuras dēļ apgrūtināta redzamība un brauktuves sniegotas, informē Latvijas Valsts ceļi.

Visā Latvijas teritorijā vērojami nokrišņi sniega un Kurzemē vietām arī lietus veidā, gaisa temperatūra no -7 līdz 0 grādiem.

Rīgas apkārtnē braukšanas apstākļi ir apgrūtināti uz apvedceļiem , autoceļi ir sniegoti, brauktuves tīra un kaisa.

Ventspils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā ceļa garumā, savukārt Liepājas virzienā posmā Liepāja - Rucava ir apmierinoši braukšanas apstākļi, jo tur līst lietus un brauktuves ir slapjas. Pārējos posmos autoceļi ir sniegoti, brauktuves tīra un kaisa.

Jelgavas, Bauskas un Daugavpils virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, autoceļi ir sniegoti, savukārt Siguldas virzienā apmierinoši braukšanas apstākļi ir posmā Vireši – Veclaicene, kur brauktuves ir mitras.

Valmieras un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, autoceļi ir sniegoti, vietām apledo.

Pa reģionāliem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes apkārtni, bet pa vietējiem ceļiem drošāk var braukt Liepājas un Kuldīgas apkārtnē, pārējos novados ceļi ir piesniguši un slideni.

Rīgā ceturtdienas rītā turpina snigt un ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistījuši visas tehnikas vienības, informē Rīgas domes Satiksmes departaments. Uzņēmumi darbus uzsāka plkst.3:00 un patlaban turpina ielu un tiltu attīrīšanu no sniega un kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem. Kopumā galvaspilsētas ielās šobrīd darbojas 35 tehnikas vienības, traktorbirstes un ietvju kaisāmās mašīnas.

Rīgas domes Satiksmes vadības centrs informē, ka snigšanas dēļ transportlīdzekļu pārvietošanās pilsētā ir lēnāka, bet būtiski nav apgrūtināta.

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas Satiksme" vēsta, ka atsevišķos maršrutos autobusi kavējas par 10-15 minūtēm, trolejbusi līdz pat 10 minūtēm. Savukārt tramvaji kursē pēc grafika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!