Foto: EPA/LETA

Otrdienas rītā sniegs un apledojums atsevišķos posmos Kurzemē un Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 61 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem: Tallinas šosejas (A1) posmā Bīriņu pagrieziens – Ainaži, Vidzemes šosejas (A2) posmā Vireši – Veclaicene, Valmieras šosejas (A3) posmā Stalbe – Valka, Liepājas šosejas (A9) posmā Annenieki – Liepāja, Ventspils šosejas (A10) posmā Strazde – Usma un šosejas Liepāja – Rucava (A11) visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Saldus, Talsu, Valkas, Ventspils un Valmieras apkārtnē.

Savukārt uz grants autoceļiem šķīdoņa dēļ saglabājas transporta masas ierobežojumi.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!