Foto: LETA

Pirmdienas rītā sniegs un apledojums vietām Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem novēroti Vidzemes šosejas (A2) posmā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam; Valmieras šosejas (A3) posmā no Braslas tilta līdz Stalbei; Rīgas apvedceļa (A5) posmā Salaspils – Babīte; Daugavpils šosejas (A6) posmā no Ogres līdz Lielvārdei; Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai; Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā; Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Anneniekiem; Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Tukuma līdz Talsiem; šosejas Tīnūži – Koknese (P80) posmā no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 110 tehnikas vienības.

Reģionālie autoceļi apledo Rīgas, Bauskas, Cēsu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Madonas, Ogres, Saldus, Talsu, Tukuma, Valkas, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu. Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos, kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!