Foto: F64

Pirmdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem Vidzemē un Latgalē, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Bīriņu pagrieziena līdz Ainažiem, Siguldas virzienā no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras virzienā visa maršruta garumā, kā arī Daugavpils virzienā no Ogres līdz Nīcgalei, no Jēkabpils līdz Terehovai, no Grebņevas līdz Špoģiem un uz Rēzeknes apvedceļa.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Ventspils, Daugavpils, Madonas un Alūksnes apkaimes.

No pulksten 02:30 rītā ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 167 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas kaisa un tīra slidenos un sniegotos posmus.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām valsts austrumu daļā nokrišņi, pārsvarā sniegs.

"Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū," atgādina ceļu uzturētāji.

Ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos ir jābrauc pa grants ceļiem (sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos), jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema, piebilst uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!