Foto: DELFI

Sniegs daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem Zemgalē, Vidzemē un Latgalē. Visos reģionos snieg, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi"(LVC) pārstāvji.

Sākot no 0:15 naktī ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 154 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic sniegoto posmu tīrīšanu un kaisīšanu.

LVC rīcībā esošā informācija liecina, ka svētdien braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti sekojošos ceļa posmos: Ainažu virzienā no Saulkrastu apvedceļa līdz Ainažiem, Siguldas virzienā no Vangažiem līdz Veclaicenei, Valmieras, Daugavpils un Rēzeknes virzienos visa posma garumā, Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei, Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, Ventspils virzienā no Kūdras līdz Tukumam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visa Latvijā, izņemot Kurzemi.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi: rietumos pārsvarā lietus un slapjš sniegs, austrumos ilgstošs sniegs, slapjš sniegs. Ceļi apledos, snigšanas laikā pasliktināsies arī redzamība.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū, norāda LVC pārstāvji. Viņi atgādina autobraucējus atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

LVC pārstāvji aicina būt īpaši uzmanīgiem šajos laika apstākļos, kad ir jābrauc pa grants ceļiem, jo sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezieno. Nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

Tāpat viņi aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!