Foto: DELFI
Piektdienas rītā sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem vietām valsts centrālajā daļā, portāls “Delfi” uzzināja VAS “Latvijas Valsts ceļi”.

Vidzemē un Latgalē atsevišķos rajonos snieg. Sākot no pulksten 2:40 ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 112 VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ziemas dienesta tehnikas vienības. Tās kaisa un tīra slidenos un sniegotos posmus.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Siguldas virzienā no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei, kā arī Valmieras virzienā no Braslas tilta līdz Strenčiem.

Latgales pusē apledojums braukšana apgrūtināta Daugavpils virzienā no Ogres līdz Lielvārdei un no Ludzas līdz Terehovai, bet Zemgales pusē - Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Jelgavas, Kuldīgas, Ventspils, Balvu, Daugavpils, Madonas, Valkas un Alūksnes apkaimes.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā vietām valsts austrumu daļā nokrišņi – sniegs, slapjš sniegs, informē uzņēmumā. “Latvijas Valsts ceļi” atgādina, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!