Foto: DELFI
Sabiedrībā pretrunīgi vērtētais jauniešu jautājumu un atbilžu portāls "Ask.fm" šodien publicē interneta drošības centru, kura mērķis ir pilnveidot sociālā tīkla lietotāju prasmes, kas nepieciešamas drošai darbībai internetā, paziņoja "Ask.fm" pārstāve Līva Biseniece.

Vairāk nekā 90 miljoni lietotāju 150 valstīs ik dienu portālā uzdod 35 miljonus jautājumu. Pieaugot portāla popularitātei, uzņēmums analizēja lietotāju darbību portālā un izveidoja interneta centru. Tajā apkopota informācija par lietotāju drošību, kā arī par portāla lietošanas noteikumiem un vērtībām.

Interneta drošības centrs ir vieta, kur arī vecāki, skolotāji un pusaudžiem tuvi cilvēki var saņemt informāciju par portāla darbību, drošu interneta lietošanu un uzņēmuma drošības politiku.

"Mūsu lietotāju, īpaši visjaunāko, drošība un aizsardzība ir mūsu prioritāte. Šodien mēs esam izveidojuši vietu, kur interesenti var uzzināt visaptverošu informāciju par drošu sociālā tīkla izmantošanu. Mēs pastāvīgi analizējam drošības riskus un pilnveidojam savas vadlīnijas un padomus mūsu lietotājiem," bilda "Ask.fm" valdes priekšsēdētājs Ilja Terebins.

Pēdējo mēnešu laikā uzņēmums ir apliecinājis drošības jautājumu svarīgumu, ieviešot virkni drošības pasākumu. Tie ietver moderatoru skaita palielināšanu, vienkāršotu nevēlamā satura paziņošanu un bloķēšanu, kā arī visaptverošu sistēmu, kas automātiski dzēš nevēlamu saturu. Papildus tam uzņēmums analizē katru fotogrāfiju un video, ko publicē lietotāji. Tos izskata neatkarīgi moderatori, un tiek solīts, ka nevēlams saturs tiek izņemts no portāla vidēji 15 minūšu laikā.

Lai turpinātu pilnveidot lietotāju drošību, uzņēmums ir iestājies vienā no Eiropas vadošajām interneta drošības organizācijām - "Internet Watch Foundation". Šobrīd interneta drošības centrs ir pieejams angļu valodā. Savukārt sadaļas par "Ask.fm" portāla politiku un noteikumiem jau tagad ir pieejamas 40 valodās, tai skaitā latviešu.

Kā vienu no emocionālo vardarbību veicinošiem faktoriem arī pats "Ask.fm" ir minējis anonimitāti, kas daudziem lietotājiem arī ir galvenā šī portāla lietošanas priekšrocība. Pagājušā gada aprīlī "Ask.fm" ziņoja par 50 miljoniem reģistrēto lietotāju. Augusta beigās, pēc Smitas pašnāvības, "Ask.fm" solīja veicināt lietotāju reģistrāciju, un gada beigās to skaits sasniedza 88 miljonus.

2010.gadā izveidoto un Latvijā bāzēto vietni "Ask.fm" ikdienā apmeklē aptuveni 13,2 miljoni lietotāju. Tā ir devītā populārākā sociālās saziņas vietne pasaulē, liecina interneta statistikas uzņēmuma "comScore" jūnijā publicētie dati.

"Ask.fm" īpašnieki ir Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs, Klāvs Sinka un investīciju aģentūra "RubyLight Technology Limited", kam pieder arī tādas pazīstamas lapas kā "One.lt" un "Odnoklassniki.ru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!