Foto: DELFI

Pēc LTV raidījuma "Aizliegtais paņēmiens", kurā pirmdien analizēts viltus ziņu portāls "VIP Klubs", sociālajā tīklā Facebook krities šī portāla lapas sekotāju skaits. Vienlaikus sākusies savdabīga iniciatīva - atsekoties no melīgām ziņu lapām.

Facebook lietotājs Salvis Petriks savā kontā publicējis statistiku, ka pēc "Aizliegtais paņēmiens" pirmdienas raidījuma "VIP Klubs" lapai Facebook pārstājis sekot 431 lietotājs. Kopējais lapas sekotāju gan samazinājies tikai par 1,16 procentiem. Petriks arī aicina vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus pārstāt sekot šai lapai, un lapas īpašniekam Raivim Raspopovam pāradīt, ka "meli nav izklaide".


Raidījums "Aizliegtais paņēmiens" noskaidroja, ka portālam "VIP Klubs" nav savas redakcijas, un portālā publicētos rakstus sacer 16 gadus vecs jaunietis. "VIP Klubs" regulāri publicē klaji melīgus rakstus, piemēram, ka ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks ir atteicies no cīņas ar Mairi Briedi, bet Andris Biedriņš atgriezies NBA. Ar viltus ziņām piesaistot lasītājus, portāls pelna ar auditorijias apmeklējumu uz rakstiem, kuros izvietotās reklāmas nes ieņēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!