Foto: PantherMedia/Scanpix
Piektdien plkst.14 valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Rīga" filiāle "Ezerkrasti" ar svinīgu pasākumu un svētku koncertu svinēs 50 gadu jubileju, informēja Labklājības ministrijas pārstāve Viktorija Buraka.

"Ezerkrastos" sev mājvietu raduši vairāk nekā 350 pensijas vecuma cilvēki, kā arī cilvēki ar invaliditāti un smagiem garīga rakstura traucējumiem, kuri centrā saņem ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pateicas centra darbiniekiem, kuri ar savu atbalstu un palīdzību rada drošības un atbalsta sajūtu centra iemītniekiem. "Nereti tieši darbinieks ir uzticības persona un atbalstošais plecs brīdī, kad cilvēkiem tas ir nepieciešams. Novēlu izturību un pacietību, kā arī savstarpējo saliedētību ikdienas darbā," saka Augulis.

Centrs savu darbu sāka 1964.gada augustā kā Latvijas PSR Sociālās nodrošināšanas ministrijas personālo pensionāru pansionāts "Berģi" ar 180 vietām. Vēlāk tam piešķirts nosaukums "Komunārs". Savukārt 1991.gada 1.oktobrī tas tika pārveidots par pensionāru un bērnu aprūpes centru "Ezerkrasti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!