Saeimas Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) deputāts Jānis Ādamsons nenoliedza, tomēr arī neapstiprināja, ka būtu iniciators Saeimas LSDSP frakcijas priekšsēdētāja Egila Baldzēna nomaiņai.
Laikraksts "Diena" šodien ziņo, ka Baldzēnu plānots nomainīt ar "kādu citu partijas priekšsēdētājam Bojāram un viņa domubiedriem tīkamāku Saeimas deputātu". Gan pašvaldību vēlēšanu laikā, gan vēlāk Baldzēns bijis daļējā opozīcijā partijas līderim, un tas varētu būt patiesais motīvs vēlmei viņu nomainīt, kaut arī formāli, visticamāk, tiks minēti citi iemesli, prognozē laikraksts.

Ādmasons pauda izbrīnu par šādas informācijas izcelsmi, tomēr atzina, ka piektdienas frakcijas sēdē ir plānots runāt par Baldzēnu kā frakcijas vadītāju. Politiķis atzina, ka ar pašreizējo frakcijas vadītāju viņam esot pietiekami labas koleģiālas attiecības, tomēr norādīja, ka Baldzēnam kā jau jebkuram cilvēkam ir savi plusi un mīnusi.

Savukārt Baldzēna vietniece Viola Lāzo pauda viedokli, ka pašreiz, kad Saeima skata svarīgas lietas, kurām jāpievērš liela uzmanība, nevajadzētu nomainīt frakcijas vadītāju. Lāzo atzina, ka gadījumā, ja frakcijas kolēģi nolems nomainīt frakcijas vadītāju, viņa, visticamāk, neieņems Baldzēna vietu. "Mūsu frakcijā gandrīz ikviens varētu vadīt LSDSP frakciju," sacīja deputāte.

Apgalvojums, ka frakcijas vadītājas amatā Lāzo stiprinātu "Parekss bankas" pozīcijas partijā, jo šajā bankā strādā viņas vīrs Kārlis Vahšteins, deputāte uzskata par nepamatotiem. "Neviens nevar man pārmest, ka savā darbības laikā es būtu lobējusi "Parekss banku". Daudziem maniem partijas kolēģiem dzīvesbiedri kaut kur strādā," norādīja Lāzo.

Savukārt Saeimas LSDSP frakcijas deputāts Imants Burvis uzskata, ka Baldzēna nomaiņas iniciators ir partijas priekšsēdētājs Juris Bojārs, kurš tādā veidā cīnās ar visiem, kas atgādina veco Sociāldemokrātisko strādnieku partiju. "Tas atgādina to, kā Ļeņins cīnījās ar sev nevēlamajiem, citādi domājošajiem komunistiem," uzskata Burvis.

Burvis, kuru jau ilgāku laiku Bojārs cenšas izslēgt no LSDSP, pauda viedokli, ka partijas priekšsēdētājs ar Ādamsona palīdzību ir izteicis politisko neuzticību Baldzēnam, tomēr, ja frakcijas deputāti nolems nemainīt Baldzēnu, varēs uzskatīt, ka viņi ir izteikuši neuzticību partijas priekšsēdētājam. Bojārs nevēlējās komentēt savu attieksmi pret Baldzēnu, kā arī iespējamo Saeimas frakcijas vadītāja nomaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!