Andris Tolmačovs: "GfK: nekompetence vai datu sagrozīšana?"

Kompānijas GfK Latvijas filiāles vadītāja Iluta Skrūzkalne sniedza atbildes uz jautājumiem, kurus partija adresēja GfK grupas vadītājam.

Atbildot uz PCTVL izvirzītajām apsūdzībām apzinātā datu sagrozīšanā Skrūzkalnes kundze paziņoja, ka datu vākšanai GfK Baltic izmanto savu telefonaptauju metodiku, bez tam GfK Baltic aptauju veic katru nedēļu.

Tāpat Skrūzkalnes kundze atzīmēja, ka partiju reitingi neietekmē elektorāta galīgo izvēli, ko apliecina, gan akadēmiskie pētījumi ( kādi netika norādīts), gan reālā dzīve. "Kaut vai atcerēsimies pagājušā gada pašvaldību vēlēšanas un Pilsoniskās Savienības pārsteidzošos rezultātus salīdzinot ar reitingiem, viņi gandrīz netika pāri", savā vēstulē raksta

I.Skrūzkalne, neprecizējot gan, kāda kompānija veica pētījumus, kuri tik ļoti atšķīrās no reālajiem vēlēšanu rezultātiem.

No savas puses PCTVL gribētu atzīmēt sekojošu faktu. Mēs esam saņēmuši sūdzības no mūsu piekritējiem, kuriem ir zvanījuši intervētāji no kompānijas GfK ar lūgumu piedalīties socioloģiskā aptaujā. Kad cilvēki teica, ka viņi balsos par "zapčel", intervētāji atbildēja, ka tādas partijas sarakstos nav…Anketā kuru mums iesniedza GfK ir atzīmēta partija "PCTVL" un partijas "zapčel" patiešām nav, tomēr, ja intervētāji nespēj atpazīt vienas un tās pašas partijas nosaukumu krievu un latviešu valodās, tad tas liecina vai nu par zemu viņu sagatavošanas līmeni, vai par apzinātu datu sagrozīšanu", - paziņoja PCTVL priekšvēlēšanu štāba vadītājs Andris Tolmačovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!