Foto: DELFI
Socioloģisko pētījumu firmas "Latvijas Fakti" vadītājs Aigars Freimanis uzskata: ir liela iespējamība, ka varētu atkārtoties 13.janvāra nesankcionētie protesti un grautiņi, ziņo laikraksts "Teļegraf".

"Viss var būt. Pati budžeta pieņemšanas procedūra ir pilna ar neticamu vieglprātību no valdošās elites puses. Viņi visu laiku kaut ko nepasaka līdz galam, visu laiku no kaut kā baidās. Protams, viņiem bail, ka sabiedrības uzticība varai ir nulles līmenī. Un viņi grib izpatikt sabiedrībai vismaz vārdos. Bet viņi nespēj to izdarīt, jo objektīvi skaitļi liek pieņemt stingrus un pat cietsirdīgus lēmumus," laikrakstam sacījis Freimanis.

Viņš neprognozēja, kurai sociālai grupai pirmajai beigsies pacietība, taču atzinis, ka "mēs esam kā uz vulkāna – zem kājām kaut kas notiek, bet kur un kā sprāgs, grūti pateikt".

Jau ziņots, ka 13.janvārī pēc sankcionēta mītiņa izvērtās neplānotas protesta akcijas, cilvēki mēģināja ielauzties Saeimas ēkā un protesti pusstundas laikā pārauga grautiņos. Vairāki cilvēki tika ievainoti, vairākiem izvirzīja apsūdzību par dalību masu nekārtībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!