Foto: DELFI
Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu vidusskolas eksāmenu kārtotāju skaits šogad sarucis aptuveni par 13%, savukārt vieni no populārākajiem izvēles eksāmeniem ir angļu valoda un vēsture, pastāstīja Valsts izglītības satura centra (VISC) pārstāve Kristīne Ilgaža.

Skolēniem obligāti ir jākārto pārbaudījums latviešu valodā un matemātikā, kā arī vienā svešvalodā.

"Visvairāk skolēnu izvēlējušies kārtot angļu valodu," teica Ilgaža. Šogad angļu valodu kārtojuši aptuveni 21 tūkstotis skolēnu.

Latviešu valodu šogad kārtos aptuveni 22 tūkstoši, bioloģiju – 17 tūkstoši, bet krievu valodu – 3,6 tūkstoši skolēnu. Savukārt ķīmijas eksāmenu izvēlējušies kārtot 836 skolēni, vācu valodas eksāmenu – 378 skolēni, bet vēstures eksāmenu – 8803.

Viens no priekšmetiem, par kuru skolēni vismazāk izrādījuši interesi, ir franču valoda - šogad to kārtos aptuveni 60 skolēnu.

Jau vēstīts, ka šonedēļ vidusskolēni kārtoja pirmo centralizēto eksāmenu angļu valodā, kas skolēnu vidū radīja mulsumu, jo otrais un trešais uzdevums bija samainīti vietām.

Paredzēts, ka latviešu valodas eksāmens vidusskolēniem būs jāliek 28.maijā, matemātikas ‒ 30.maijā, savukārt vēstures eksāmens plānots 1.jūnijā, bet bioloģijas ‒ 8.jūnijā. Fiziku vidusskolēniem būs iespēja kārtot 14.jūnijā, bet ķīmiju ‒ 18.jūnijā.

Pēc 18.jūnija pārbaudes darbus papildtermiņos varēs kārtot tie jaunieši, kuri objektīvu apsvērumu dēļ eksāmenus nevarēja nokārtot pamattermiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!