Foto: F64

Ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 10 izsaukumus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, bet kopumā šogad ugunsdzēsēji steigušies dzēst jau vairāk nekā 150 pērnās zāles ugunsgrēkus, informēja VUGD.

Ceturtdien kūlas ugunsgrēku kopējā degšanas platība bija vairāk nekā deviņi hektāri. Aizvadītajā diennaktī platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies Dzelzceļmalas ielā, Jēkabpilī, kur pērnā zāle dega 1,2 hektāru platībā, un Aknīstes novada Gārsenes pagastā pērnā zāle dega sešu hektāru platībā.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruņa numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī degošus atkritumus, meža zemsedzi, griestu pārsegumu, neapsaimniekotas ēkas lifta šahtu, neapsaimniekotas fermas jumtu, angāra jumtu un ārsienu, šķūni, divstāvu ēku un tās piebūvi, vienstāva ēkas ārsienu un ziedojumu kasti, sodrējus sešu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!