Šogad jaunākajam svētceļotājam ir vien divi mēneši, bet vecākajam - 87 gadi, pastāstīja Aglonas bazilika Informācijas centra pārstāve Ruta Giluče.

Viņa norāda, ka ir arī sešus mēnešu, gadu veci bērniņi, kurus vecāki veduši ratiņos. Vecākais svētceļotājs ceļu uz Aglonu mērojis no Balviem. Giluče norāda, ka ir arī vēl 83, 80 un 70 gadīgi svētceļotāji un kājām nākuši samērā daudz vecākā gada gājuma cilvēku.

Šodien notiek dienas svētā mise jaunatnei un svētceļniekiem, kurā grupas prezentē sevi. Jau tagad zināms, ka ieradušās vairāk nekā 30 svētceļotāju grupas, taču visas vēl nav reģistrējušās. Giluče pieļauj, ka kādas grupas ir ieradušās uz misi, bet vēl nav paspējušas piereģistrēties.

Taujāta par cilvēku skaitu Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā, viņa atzīst, ka cilvēku ir daudz un to skaits ir rēķināms tūkstošos.

Svētceļotāju grupas ir ieradušās no visas Latvijas - Ludzas, Rēzeknes, Baltinavas, Kokneses, Aizkraukles, Gulbenes, Pļaviņām, Daugavpils, Viļāniem, Madonas, Jelgavas, Liepājas un citām vietām.

Aglonas bazilika Informācijas centra pārstāve atklāj, ka vistālāko distanci jeb 600 kilometrus (km) veikusi 25 svētceļotāju grupa no Kolkas, kura ceļu pievarējusi, braucot ar velosipēdiem. Tikmēr no Rīgas Franciska draudzes grupa mērojusi kājām 303 km, svētceļotāji no Jūrmalas -275 km, bet no Valmieras 249 km.

Aglonā ir ieradušies arī priesteri no Vācijas, Krievijas, Lietuvas, Itālijas, Polijas un vēl citām valstīm.

Vaicāta par to, vai svētceļotājiem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, Giluče pastāstīja, ka nopietnas traumas nav bijušas un pārsvarā mediķu palīdzība lūgta, jo ir sīkas traumas - noberztas kājas, potīšu mežģījumi, kukaiņu kodumi.

Aglonā no 11.augusta līdz 15.augustam norisinās Aglonas Dievmātes svētku pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!