Foto: DELFI
Šogad Latvijā paredzētas vismaz četras plašas starptautiskas militārās mācības - katrās no tām piedalīsies vairāk par 500 ārvalstu karavīriem, informēja Aizsardzības ministrijā.

No 17.aprīļa 30.aprīlim notiks mācības "Summer Shield". Tās ir ikgadējas bataljona līmeņa štābu un apakšvienību mācības kaujas atbalsta elementu plānošanai un vadīšanai, kā arī sadarbības pilnveidošanai ar starptautiskajiem partneriem.

No 5.jūnija līdz 16.jūnijam plānotas ikgadējas bataljona līmeņa štābu un apakšvienību apvienotās Sauszemes un Gaisa spēku mācības "Saber Strike" operāciju plānošanai un vadīšanai, sadarbības pilnveidošanai starp apakšvienībām un ar starptautiskajiem partneriem.

Šovasar paredzētas arī ikgadējas starptautiskas mācības "Open Spirit", kuru mērķis ir meklēt un iznīcināt Baltijas jūras dzelmē no Pirmā un Otrā pasaules kara saglabājušos sprādzienbīstamos priekšmetus.

Savukārt rudenī notiks mācības "Sudraba Bulta". Tā ir ikgadējas Latvijas organizētas un vadītas Sauszemes spēku kājnieku brigādes un bataljonu štābu un vienību mācības komandvadības pilnveidošanai, aizsardzības operāciju plānošanai un vadīšanai, un sadarbības pilnveidošanai ar sabiedrotajiem.

Tāpat šogad paredzētas vairākas mācības, kurās piedalīsies mazāk par 500 ārvalstu karavīriem. Aprīlī notiks militāro kuģu ceļu uzturēšanas mācības "Baltron Squadex", bet vasarā meklēšanas un glābšanas mācības jūrā "Baltic Bikini".

Rudenī notiks NATO vadītas militārās mācības "Steadfast Pinnacle/Steadfast Pyramid" vecākajiem/augstākajiem virsniekiem operāciju plānošanā un vadīšanā. Tāpat rudenī notiks Nesprāgušās munīcijas meklēšanas un neitralizēšanas mācības "Detonators".

Par karavīru skaitu un militārās tehnikas iesaisti katrās konkrētās mācībās AM paziņošot preses relīzēs, ne vēlāk kā nedēļu vai divas pirms mācību sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!