Foto: DELFI Aculiecinieks
Šogad pirmo reizi Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) vēsturē uz vienu Meža inženiera bakalaura studijas vietu pretendēja 10 cilvēki. Konkurss par tiesībām studēt Meža zinātņu programmā sasniedza deviņus cilvēkus uz vienu studiju vietu, bet Kokrūpniecības programmā uz vienu studiju vietu bija 3,8 interesenti, informēja Latvijas Kokrūpniecības federācija un LLU.

Pateicoties lielajam studētgribētāju skaitam, Meža fakultāte kļuvusi par populārāko LLU fakultāti, un jaunajā mācību gadā tajā studijas uzsāks 171 jaunais bakalaura programmas students un 42 maģistrantūras studenti.

LLU Meža fakultātes dekāns Dagnis Dubrovskis uzsver, ka jauniešu interese par meža zinātnēm tradicionāli ir augsta, taču pēdējos divos mācību gados studētgribētāju pieaugums bijis lēcienveidīgs.

Jauno studentu aptaujas liecina, ka Meža fakultāti vairums reflektantu izvēlas motivēti, kā rezulātā aptuveni 80% fakultātes absolventu beidzot mācību iestādi jau ir veiksmīgi uzsākuši darbu, lielākoties meža nozares uzņēmumos.

"Jauniešu vēlme studēt meža zinātnes ir pierādījums tam, ka viņi apzinās meža nozares lomu Latvijas ekonomikā, un tic tās nākotnei un ilgtspējīgai attīstībai," pārliecināts Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Klauss atgādina, ka meža nozare ir viena no retajām tautsaimniecības nozarēm, kura veiksmīgi iznesa finanšu krīzes smagumu un augošie eksporta rādītāji liecina, ka kokrūpniecībā un meža apsaimniekošanā nodarbinātajiem speciālistiem ilgtermiņā ir garantēta stabila darbavieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!