Foto: Publicitātes foto

Valdība šodien atbalstīja Ministru kabineta balvas pasniegšanu Latvijas Radio korim un valsts kamerorķestrim "Sinfonietta Rīga".

Abām kultūras organizācijām apbalvojumu pasniegs par izcilu ieguldījumu Latvijas profesionālās mūzikas nozarē un starptautiskiem sasniegumiem.

Balvu saņems arī akadēmiskā rakstu krājuma "Latvieši un Latvija" redakcijas kolēģija, kuras sastāvā strādāja Ilga Jansone, Tālavs Jundzis, Viktors Hausmanis, Maija Kūle, Andrejs Vasks un Guntis Zemītis. Viņus suminās par būtisku devumu starpnozaru disciplīnas letonistikas izveidē un četru sējumu akadēmiskā rakstu krājuma "Latvieši un Latvija" sagatavošanu.

Apbalvošanas padome atbalstījusi arī balvas pasniegšanu horeogrāfei un tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" vadītājai, dejas mākslas pedagoģei Baibai Rasmai Šteinai par izcilu ieguldījumu dejas mākslā, Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un tālāknodošanā, kā arī par profesionālo darbību kino nozarē.

Režisore un producente Dzintra Geka-Vaska Ministru kabineta balvu saņems par ilggadēju ieguldījumu uz Sibīriju no 1941. līdz 1949.gadam izsūtīto Latvijas iedzīvotāju likteņstāstu pētīšanā un atspoguļošanā Latvijā un aiz tās robežām.

Savukārt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Bukēvičs apbalvojumu saņems par priekšzīmīgu un profesionālu darbu, nozīmīgu ieguldījumu sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Atzinības rakstus piešķirs Ceļu satiksmes drošības direkcijas Sabiedrisko attiecību daļas speciālistei - bērnu un jauniešu izglītības projektu vadītājai Valdai Kjasperei, zinātniskā institūta "BIOR" Dzīvnieku slimību diagnostikas laboratorijas vadītājai Ievai Rodzei, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātei, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokuroram Mārim Lejam.

Atzinības raksts tiks Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras virsprokuroram Jurijam Besko, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes dekānei Kristīnei Stradai-Rozenbergai, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Ekonomisko sistēmu vadības teorijas un metožu katedras profesorei ekonomikas doktorei Birutai Slokai un Latvijas Universitātes asociētajam profesoram vēstures zinātņu doktoram Ērikam Jēkabsonam.

Valdība šodien noteica, ka Atzinības raksts jāpasniedz Latvijas Ārstu biedrības prezidentam Pēterim Apinim, Latvijas Ukraiņu biedrību apvienības priekšsēdētājai Ludmilai Belincevai, Latvijas Organiskās sintēzes institūta vadošajam pētniekam ķīmijas doktoram Eināram Ložam, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim habilitētajam ķīmijas doktoram Ivaram Kalviņam un ķīmijas doktorei Klārai Dikovskai.

Apbalvojumi tiks pasniegti 11.novembrī.

Ministru kabineta balvas parasti pasniedz svinīgā ceremonijā, kas tiek rīkota par godu Latvijas neatkarības pasludināšanas gadadienai 18.novembrī.

Ministru kabineta balva ir naudas summa 7115 eiro apmērā, Ministru kabineta Goda diploms un Ministru kabineta balvas nozīmīte. Tas ir otrs augstākais apbalvojums - nākamais augstākais aiz Triju Zvaigžņu ordeņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!