Foto: DELFI Reporter
Šogad deviņos mēnešos reģistrēti 310 ērču encefalīta slimnieki un vēl 576 Laima slimības gadījumi, liecina Latvija Infektoloģijas centra (LIC) dati.

Ērču encefalīta slimnieku skaits salīdzinājumā ar piecu gadu vidējo attiecīgajā periodā šogad pieaudzis par 70%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējā gada datiem - par 4%. Savukārt ar Laima slimību šogad saslimuši par 18% vairāk cilvēku nekā pērn, bet salīdzinājumā ar piecu gadu vidējo radītāju Laima slimības pacientu skaits pieaudzis par 44%.

LIC laboratorijā šogad tika pārbaudītas 4803 ērces, no kurām 265 jeb 5,5% bija inficēti ar encefalītu. Kopumā šogad LIC Vakcinācijas kabinetā un uzņemšanas nodaļā cilvēkiem tika noņemtas 2627 piesūkušās ērces.

Tāpat LIC stacionārā šogad ārstējušies jau 166 pacienti, kas slimojuši ar ērču encefalītu vai Laima slimību. No stacionāra jau ir izrakstīts 131 ērču encefalīta slimnieks un 22 Laima slimības pacienti, taču vēl 14 cilvēki ar ērču encefalītu un viens ar Laima slimību turpina ārstēšanos.

Ambulatori pēc palīdzības vērsās 945 cilvēki ar Laima slimību.

Infektoloģijas centra vakcinācijas kabinetā ir iespējams bez maksas noņemt cilvēkam piesūkušos ērci. Ārpus vakcinācijas kabineta darbalaika to var izdarīt centra Uzņemšanas nodaļā.

Latvijā ērču aktivitātes sezona ilgst no marta līdz oktobra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!