Foto: F64

No politiskajām organizācijām šogad vislielākos ziedojumus saņēmusi "Vienotība" un eksministra Einara Repšes pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai".

Saeimā pārstāvētajām partijām un "Latvijas attīstībai" šogad kopumā saziedoti 255 318 eiro, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā un aģentūras LETA apkopotā informācija.

Partijai "Vienotība" saziedoti 103 805 eiro, bet nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārskaitīti 19 575 eiro.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ziedojumos saņēmusi 28 465 eiro, bet to pārstāvošajām partijām - Latvijas Zemnieku savienībai (LZS) un Latvijas Zaļajai partijai (LZP) - kontos ieskaitīti attiecīgi 9520 eiro un 2300 eiro.

Bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītajai partijai "No sirds Latvijai" atvēlēti 6710 eiro, bet Latvijas Reģionu apvienība ziedojumos saņēmusi vien 205 eiro. Apvienība "Saskaņas centrs" ziedojumus vispār nav saņēmusi, bet apvienības partijai "Saskaņa" pārskaitīti 845 eiro.

Tikmēr "Latvijas attīstībai" ziedojumos pārskaitīti 83 893 eiro.

Likums paredz, ka kopējās vienas fiziskas personas iemaksas kalendārā gada laikā vienai partijai nedrīkst pārsniegt 50 minimālo mēnešalgu apmēru - 18 000 eiro.

Arī šogad partijas var saņemt valsts budžeta finansējumu. Neraugoties uz valsts budžeta finansējumu, partiju kases joprojām likumīgi var papildināt ar ziedojumiem un biedru naudām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!