Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Rīgas domes frakcija un Latvijas Zemnieku savienība (LZS) vienojušās, ka respektēs sabiedrības viedokli par Kārļa Ulmaņa pieminekļa atrašanās vietu, un, iespējams, tā būs pretim Rīgas domei.
LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis BNS atzina, ka pagaidām vienošanās ir mutiska, bet tikšot parakstīts arī līgums. Ja sabiedrība un Rīgas domes pieminekļu padome atbalstīs pieminekļa uzstādīšanu pretim domei, LSDSP frakcija neprotestēs, paredz vienošanās.

Savukārt ja pieminekļa atrašanās vietu noraidīs, LZS neprotestēs, skaidroja Brigmanis.

Pieminekļa projekta konkursa dalībnieki var turpināt darbu, un projektus plāno izvērtēt maijā, vēstīja Brigmanis.

BNS jau ziņoja, ka LZS aprīļa sākumā paudusi sašutumu par Rīgas mēra Gundara Bojāra iebildumiem pret Kārļa Ulmaņa pieminekļa uzstādīšanu Rīgā un brīdināja, ka tas var apgrūtināt LZS un mēra pārstāvētās LSDSP sadarbību.

Rīgas mērs intervijā BNS norādīja, ka personīgi neatbalsta pieminekļa celšanu Ulmanim. Mērs uzskata, ka Ulmanis kā politiķis nav darījis Latvijai neko labu, uzsverot, ka "sociāldemokrātiem it īpaši". Citas domas par pieminekli gan esot viņa tēvam partijas līderim Jurim Bojāram.

Savukārt LZS marta sākumā kongresā pieņēma rezolūciju par Kārli Ulmani, aicinot nedalīt viņa darbus labajos un sliktajos. Bet Brigmanis kongresā sacīja, ka Ulmaņa pieminekļa celtniecībai tagad ir pēdējais laiks, kamēr vēl dzīvi tie, kuri zina, kas bija Ulmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!