Foto: F64
Pazeminoties gaisa temperatūrai, šonakt uz Latvijas ceļiem varētu veidoties neliels plāns apledojums jeb tā dēvētais melnais ledus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Atbilstoši jaunākajām prognozēm naktī ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, tomēr zemes virsmas tuvumā esošais kondensāts varētu pārvērsties par plānu "melno ledu" un uz rīta pusi slidenāki ceļi iespējami lielākajā valsts daļā.

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un pievērst uzmanību ceļu segumam.

LVC pārstāvji portālam "Delfi" norādīja, ka automašīnas riepas un autoceļa virsmas saķeres laukums ir apmēram plaukstas lielumā, tāpēc ir svarīgi izvēlēties labas kvalitātes ziemas riepas.

Paaugstinātā riska vietas uz ceļa, kur apledojums veidojas ātrāk un visbiežāk, ir tiltu brauktuves (tās ātrāk atdziest un atrodas paaugstināta gaisa mitruma apstākļos) un ceļš, kas ir noēnots (koki no abām pusēm) vai iet cauri ieplakām, kur koncentrējas auksts gaiss, norāda LVC.

Tāpat autovadītāji aicināti pārliecināties par to, ka automašīna ir atbilstošā tehniskajā stāvoklī, īpaši pievēršot uzmanību riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Latvijas austrumos gaisa temperatūra naktī varētu sasniegt mīnus sešus grādus, taču arī Kurzemes vidienē temperatūra var noslīdēt līdz pat mīnus pieciem vai sešiem grādiem, norādīja dienestā.

Jau ziņots, ka rīt, 22. novembrī, dienas laikā gaidāms neliels sals.

Nokrišņi dienas laikā iespējami tikai nelieli un lokāli. Diena lielākoties būs mākoņaina, vietām mākoņu sega kļūs plānāka, tomēr skaidras debesis tikpat kā nebūs redzamas. Diena būs diezgan dzestra - maksimālā temperatūra būs ap plus 5, plus 6 grādiem, taču arī tas būs vien jūras piekrastē, citur temperatūra būs par pāris grādiem zemāka.

Arī nākamajā nedēļā maksimālā gaisa temperatūra dienā tikai nedaudz pārsnieg 0 grādu atzīmi, savukārt vakaros jau atkal būs sals un naktī gaiss atdzisīs līdz mīnus 5, mīnus 6 grādiem. Meteorologi prognozē arī nelielas sniega kārtiņas izveidošanos, taču tā neturēsies ilgi, jo reģionā atkal ieplūdīs siltākas gaisa masas, nesot atkušņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!