Foto: DELFI

Trešdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, izņemot ceļu posmus no Stalbes līdz Strenčiem un no Anneniekiem līdz Skrundai, kur braukšanu apgrūtina apledojums, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Ogres, Rīgas, Dobeles, Saldus, Tukuma, Ventspils, Limbažu un Valmieras apkārtnēs.

Vidzemē un Latgalē izveidojusies migla, vietām redzamība līdz 200 metriem.

Gaisa temperatūra no 0 līdz +4 grādiem pēc Celsija skalas. Saskaņā ar metroloģisko prognozi diena ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Ceļu uzturēšanas darbos trešdienas rītā ir iesaistītas 125 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, sākot jau no trijiem naktī, veic slideno posmu kaisīšanu.

Uzņēmumā aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, braucot sliktas redzamības apstākļos, un gājējus rūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai lietojot atstarotājus.

Iestājoties siltākam laikam, ceļu pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, lielākajā daļā valsts vietējo un uz dažiem reģionālajiem autoceļiem pakāpeniski tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam, uzstādot kopējās faktiskās masas ierobežojošās ceļa zīmes - pārsvarā 10 tonnas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!