Foto: DELFI

Šoruden paredzēts uzstādīt 11 transportlīdzekļu ātruma attēlošanas displejus, informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Tuvākajā laikā tiks izsludināts iepirkums par ātruma attēlošanas displeju iegādi un uzstādīšanu, un šoruden tie tiks uzstādīti izvēlētajās vietās.

Displeju un to uzstādīšanas izmaksas noteiks izsoles rezultāts. Izsoles protokols ar pretendentu piedāvātajām cenām būšot publiski pieejams.

Displejus plānots uzstādīt, piemēram, uz Tallinas šosejas Ādažos - pretī Gaujas ielai - virzienā uz Rīgu un pretī Gaujas ielai - virzienā uz Ainažiem, kā arī Salacgrīvā - virzienā no Rīgas. Uz Valmieras šosejas plānots tos izvietot Murjāņos pie sporta internātskolas - virzienā no Rīgas, kā arī šosejas 65,5.kilometrā pie Valmieras ATU. Uz Bauskas šosejas displeju plānots izvietot desmitajā kilometrā pie krustojuma un pagrieziena uz Katlakalnu. Tāpat plānots tos uzstādīt uz Liepājas šosejas, Ulbrokā, kā arī Latgalē - Špoģu centrā pie skolas - un Maltā, kā arī uz autoceļa Dobele-Bauska, 13,5.kilometrā pie Brigaderes pamatskolas.

Kā ziņots, lai mazinātu avāriju skaitu, uz visbīstamākajām šosejām Latvijā tiks uzstādīti speciāli informatīvie displeji, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" teica "Latvijas Valsts ceļu" vadītājs Jānis Lange.

Pasaules prakse liecina, ka, uzstādot šādus displejus ar lieliem ekrāniem, ceļu satiksmes negadījumu skaits samazinās par 20% un par 10% krītas ātruma pārkāpēju skaits.

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Latvijā notika vairākas smagas avārijas ar bojāgājušiem, starp kuriem bija arī bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!