Foto: LETA

Šovasar plānotas izmaiņas Valsts prezidenta kancelejas vadībā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, ko politiķi un amatpersonas pagaidām oficiāli neapstiprina.

Gundars Daudze jūlija sākumā varētu pamest kancelejas vadītāja amatu, un kā viens no iespējamajiem kandidātiem viņa vietā tiek minēts bijušais diplomāts un ministrs Aivis Ronis.

"Es to šobrīd nevaru apstiprināt," sākotnēji sacīja prezidenta preses padomniece Līga Krapāne, kura ar Valsts prezidenta Andra Bērziņa vadīto delegāciju patlaban uzturas darba vizītē Polijā. Vēlāk viņa precizēja, ka šis jautājums nav apspriests un nav arī iekļauts dienaskārtībā.

Savukārt Ronis, kurš neoficiāli tiek minēts kā viens no iespējamiem kandidātiem Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amatam, īsi norādīja, ka "baumas nekomentēs".

Ronis 1991.gadā sāka strādāt diplomātiskajā dienestā, viņš bijis arī Latvijas vēstnieks ASV un NATO. 2004.gadā, kad ASV draudēja ar sankcijām vairākām Latvijas bankām, viņš kļuva par Latvijas-Amerikas finanšu foruma priekšsēdētāju. 2010.gadā Ronis neilgi ieņēma ārlietu ministra amatu, bet 2011.gadā kļuva par satiksmes ministru. No šī amata viņš atkāpās 2013.gadā un kopš tā laika publiskus amatus vairs nav ieņēmis.

Daudze, kurš pēc profesijas ir ārsts, Valsts prezidenta kancelejas vadītāja amatā stājās 2011.gada jūlijā. Pirms tam viņš bija 10.Saeimas deputāts, Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās partijas "Latvijai un Ventspilij" valdes loceklis. Politisko karjeru viņš sāka 2005.gadā, pēc darba slimnīcā nonākot Ventspils domes deputāta amatā, bet 9.Saeimā Daudze bija parlamenta priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!