Foto: LETA
Kopš par jauno psihoaktīvo vielu tirgošanu piemērota kriminālatbildība, tā dēvēto "spaisu" tirgoņi nonākuši pagrīdē un cenšas vielas tirgot slēpti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

"Spaisa" tirdzniecības kriminalizēšana ir devusi pirmos rezultātus un visas bodītes ir aizvērtas, sacīja Kozlovskis, norādot, ka tagad bērni pa ceļam no skolas šīs bīstamās vielas nopirkt nevar. Taču policija mēdz saņemt ziņas par vietām, kur vielas vēl tirgo slēpti, ir ierosināti arī pāris kriminālprocesi. Tāpēc tagad policija ar "spaisu" apkarošanu strādās līdzīgi kā ar cita veida narkotikām, kuras ir pagrīdes "bizness".

Nākamajam solim ir jābūt vispārējam šo vielu aizliegumam un solīts, ka tas notiks jau aprīlī, taču Kozlovsksi nav tik optimistisks un domā, ka tas nenotiks ātrāk par vasaru.

Kozlovskis arī atzina, ka pieprasījums pēc "spaisiem" nav mazinājies un tā lietotāji mēdz drūzmēties pie vietām, kur agrāk bija šo vielu veikaliņi. Tāpēc tagad jāstrādā arī pie pieprasījuma mazināšanas.

Jāatgādina, ka augu maisījumus par "legāliem" gan vairs nevar saukt, jo kriminalizēta šo vielu tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!