Foto: PantherMedia/Scanpix
Spānijas opozīcijas Sociālistiskās strādnieku partijas (PSEO) ģenerālsekretārs Alfredo Peress-Rubalkaba uzskata, ka līdzeklis kā cīnīties pret organizēto noziedzību un nodokļu krāpšanās shēmām varētu būt 500 eiro banknošu izņemšana no apgrozības, ziņo portāls „EUobserver” un Spānijas mediji.

Rubalkaba arī uzskata, ka visa nauda, kas šādā veidā tiktu izņemta no apgrozības, būtu izmantojama vienreizējā finanšu palīdzības programmā, lai mazinātu nabadzību.

Šī gada sākumā bezdarbs Spānijā bija 26,02% atzīmi, sasniedzot augstāko līmeni kopš demokrātijas atjaunošanas Spānijā pēc diktatora Fransisko Franko nāves 1975.gadā.

Tāpat spāņu opozīcijas līderis skaidro, ka tad kad cilvēki nodos apmaiņai 500 eiro banknotes, tad tiem nāksies paskaidrot un pierādīt, kur tie šo naudu ieguvuši, tad ”daudziem nāksies samaksāt iepriekš nemaksātos nodokļus”.

Eiropas Centrālas bankas (ECB) aplēses liecina, ka tikai trešā daļa no 500 eiro banknotēm, kas atrodas apgrozībā, cirkulē legālās naudās transakcijās.

Savukārt Lielbritānijas organizētās noziedzības nodaļa izsaka minējumu, ka pat 90% no 500 eiro banknotēm varētu atrasties organizētās noziedzības rokās.

Spānijas parlamenta apakšpalātā ir 350 deputāti, un tās pilnvaru termiņš ir četri gadi. Koalīcijā atrodas labēji centriskā Tautas partija, kas 2011.gada ārpuskārtas vēlēšanās pārspēja Rubalkabas sociālistus un ieguva parlamentā absolūto balsu vairākumu – 186 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!