Foto: Publicitātes attēli
Pirmdien Ziemeļkurzemes reģionālajai slimnīcai Ventspilī spēcīgais vējš norāvis daļu jumta seguma vairāk nekā 2000 kvadrātmetru platībā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Jumts nokritis uz automašīnām, kurās neatradās cilvēki. Slimnīcas personālam un pacientiem apdraudējums nav un līdz ar to nav nepieciešama evakuācija, bet ugunsdzēsēji turpina darbu notikuma vietā.

Kā portālu "Delfi" informēja Ventspils pašvaldībā, slimnīcas personāls izvērtē pacientu izrakstīšanas iespējas un nepieciešamību. Pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, tiks hospitalizēti citās slimnīcās. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, bet pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses.

Savukārt kā skaidro SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca", apmeklētājiem, kuriem ir pieraksti uz ambulatoro pieņemšanu Acu slimību nodaļā, Ginekoloģijas nodaļā, kā arī pieraksts uz datortomogrāfijas izmeklējumiem, ņemot vērā ārkārtas situāciju, pirmdien, 30. novembrī, un otrdien, 1. decembrī, netiks pieņemti.

Apmeklētāji tiks telefoniski informēti, piedāvājot citu pakalpojuma saņemšanas laiku.

Savukārt traumpunkta darbība tiek nodrošināta blakus telpās. Pieeja slimnīcas ēkai ir daļēji norobežota, pacientiem slimnīca ir pieejama pa centrālo slimnīcas ieeju – no Vasarnīcu ielas puses.

Slimnīcas valde informē, ka jumta segums tika norauts apmēram 2000 kvadrātmetru platībā korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas. Zem skārda jumta pārsega atrodas otrais lēzenais jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests strādā ar seku likvidēšanu, tāpat slimnīcā strādā pašvaldības policija un būvnieki. Slimnīcas ēka ir apdrošināta, pēc seku likvidēšanas, tiks veikta vētras nodarīto zaudējumu aprēķināšana.

Vēja brāzmas Ventspilī 30. novembra rītā sasniedza 34 m/s, kas vairāk kā par 10 m/s pārsniedz iepriekšējās VĢMC prognozes.

Kopumā pirmdien līdz plkst. 8.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma četrus izsaukumus saistībā ar lielā vēja radītajiem postījumiem – visi izsaukumi saņemti no Ventspils novada, kur trijos gadījumos koki bija pārkrituši pār ceļa braucamo daļu un vienā gadījumā ēkai norauta daļa jumta seguma.

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 28. novembra plkst. 6.30 līdz 30. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 83 izsaukumus, no kuriem 44 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 26 uz glābšanas darbiem, savukārt 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!