Foto: Reuters/Scanpix /Juris Bērziņš-Soms / F64 / Publicitātes foto
Balsojums par to, vai Valsts prezidenta ievēlēšana kļūs atklāta, rada bažas par koalīcijas šķelšanos, "Prāta vētra" sola jaunumus, Latvijas bobslejs pašlaik piedzīvo savu zelta ēru, bet bažas par Ukrainu tikai aug. Portāls "Delfi" piedāvā ceturtdienas svarīgāko ziņu apkopojumu.

Foto: F64
Saeimas
deputāti ceturtdien sākotnēji noraidīja Nacionālās apvienības (NA) iesniegtos grozījumus Satversmē, kas paredz Valsts prezidentu ievēlēt atklātā balsojumā, taču vēlāk nolēma par likumprojekta nodošanu izskatīšanai Saeimas komisijās pārbalsot.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 10. februārī, grupa "Prāta vētra" klausītāju uzmanībai nodos pirmo singlu "Ziemu apēst" no pavasarī gaidāmā albuma "7 soļi svaiga gaisa", portālu "Delfi" informē grupas menedžmenta pārstāve Guna Zučika.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan Latvijas bobslejisti allaž ir bijuši piederīgi šā sporta veida pasaules elitei, pēc Oskara Melbārža četrinieka sudraba Soču olimpiskajās spēlēs un triumfālā snieguma šajā sezonā var apgalvot, ka šobrīd Latvijas bobslejs piedzīvo savus zelta laikus.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
ASV
prezidents
Baraks Obama
un Vācijas kanclere
Angela Merkele
atzinuši, ka Rietumiem pret
Krievijas
agresiju Ukrainā jāizturas pacietīgi un jāraugās ilgtermiņā. Aģentūras "Bloomberg" komentētājs Leonīds Beršidskis raksta, ka šādā veidā
Kijevai
sniegts norādījums: Ukrainai pašai jātiek galā ar prokrieviskajiem separātistiem un Krievijas karaspēku.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pirmajos trīs uzņēmuma darbības gados mikrouzņēmumu nodokļa likme būs 9%
, ceturtdien konceptuāli lēma
Saeima
.

Lasīt vairāk

NATO
apņēmusies stiprināt Austrumeiropas militāro kapacitāti pēc tam, kad Ukrainā pēdējo nedēļu laikā strauji pastiprinājusies karadarbība. Ceturtdien Briselē par to lemt sabraukuši NATO dalībvalstu aizsardzības ministri, ziņo BBC.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas Centrālā banka
(ECB) vairs nepieņems
Grieķijas
valsts obligācijas kā drošības garantu aizdevumiem komercbankām, trešdien paziņojusi ECB.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Saeima
ceturtdien piekrita deputāta Daiņa Liepiņa (LRA) krimināllietas turpmākai iztiesāšanai, portāls "Delfi" uzzināja parlamenta sēdē.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šobrīd ir četri klubi, kuri laicīgi nav samaksājuši algas saviem spēlētājiem un darbiniekiem, krievu medijiem atklājis līgas viceprezidents Dmitrijs Kurbatovs.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Rīgas kinoteātros pēdējo dienu skatāma pirmā Latvijā uzņemtā 3D filma "
Rīga-2041
", kurā apkopoti vairāki zinātniski fantastiski īsstāsti par laimes meklējumiem nākotnes Rīgā.

Lasīt vairāk

"Rīgā, braucot pa Mūkusalas ielas apli var nākties sastapt cilvēkus, kuri laikam ir ieradušies no Lielbritānijas un atklājuši divvirziena kustību" raksta aculiecinieks Normans.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Drīzumā TV3 skatītāju vērtējumam tiks nodots populārā un iemīļotā šova
Dejo ar zvaigzni
ceturtā sezona, kurā, kā jau ierasts, būs iespēja sekot līdzi tam, kā dažādi sabiedrībā zināmi cilvēki apgūst un uzlabo savas dejošanas iemaņas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!