Naktī uz trešdienu, kad Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā izcēlās apšaude, lidostā atradies Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Ojāra Ērika Kalniņa (V) dēls Rihards Kalniņš, LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja deputāts.

Deputāts pastāstīja, ka sākumā dēlam nav bijusi informācija, kas noticis. Viņš dzirdēja sprādzienus un divas stundas pavadīja neziņā lidostā. Kalniņš zvanīja savam tēvam, lai noskaidrotu, kas notiek. Tālāk deputāts sazinājies ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V).

Kalniņš paskaidroja, ka tā bijusi dēla pirmā atvaļinājuma diena. Šobrīd Rihards Kalniņš atrodas viesnīcā Turcijā.

Latvijas vēstniecība Turcijā naktī uz trešdienu pēc tam, kad Stambulas Ataturka starptautiskajā lidostā izcēlās apšaude, rīkojusies operatīvi, uzsvēra Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Šobrīd ceļotājiem no Latvijas jārēķinās ar atceltiem reisiem no un uz Stambulas lidostu. Tā šobrīd nav funkcionāla, LNT skaidroja Ārlietu (ĀM) ministrijas pārstāvis Raimonds Jansons.

Tāpat ĀM pārstāvis pauda, ka sprādzienos Stambulas Ataturka lidostā cietušo no Latvijas neesot.

Turcijas amatpersonu rīcībā esošā informācija liecina, ka dzīvību zaudējuši vismaz 36 cilvēki, bet vēl vismaz 140 ievainoti.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims naktī uz trešdienu paziņoja, ka, pēc sākotnējām ziņām, uzbrukumā vainojams grupējums "Daesh.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!