Foto: DELFI

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas kopsēdē otrdien deputāti spriedīs par grozījumiem Izglītības likumā, ar kuriem paredzēts vidējo izglītību noteikt par obligātu, liecina Saeimas mājaslapā publicētā dienas kārtība.

Sēdē aicināts piedalīties izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), kā arī Latvijas Pašvaldību savienības un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvji.

Jau novembrī, skatot 2018. gada valsts budžetu pirms otrā lasījuma, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija vienojās, ka tā pēc deputāta Inta Dāldera (V/"Par") iniciatīvas varētu virzīt izskatīšanai Saeimā likumprojektu par obligāto vidējo izglītību.

Deputāta iepriekš iesniegtais priekšlikums grozījumiem Izglītības likumā piedāvāja noteikt, ka obligāta būtu vidējās izglītības iegūšana vai izglītības ieguves turpināšana vidējās izglītības iegūšanai līdz 30 gadu vecumam. Tā kā priekšlikums nav tieši saistīts ar nākamā gada budžetu, deputāti lēma pie šī jautājuma atgriezties vēlāk.

Atbalstu priekšlikumam iepriekš pauda arī izglītības un zinātnes ministrs Šadurskis.

Patlaban likumā kā obligāta noteikta pamatizglītības iegūšana vai pamatizglītības iegūšanas turpināšana līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!