Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ir apņēmības pilns turpināt iesāktās reformas, kā arī viņš negrasās pakļauties spiedienam un atkāpties no amata, portālu “Delfi” informēja viņa preses sekretāre Maija Pētermane.

"Es turpināšu darīt iesākto. Ir iesākta virkne būtisku reformu, kas jāvirza uz priekšu, nevis jābēg. Negrasos pakļauties politiskajām spēlēm vai spiedienam - šis nav brīdis, kad būtu jāapstājas. Nenoliedzami, kādam tas būtu izdevīgi un ir cilvēki kas to vien gaida," norāda Sprūdžs, komentējot spekulācijas medijos par viņa iespējamo atkāpšanos.

"Šobrīd Latvijai un tās iedzīvotājiem vairāk par visu ir vajadzīga rīcībspējīga valdība, kas ir gatava reālam darbam un nepieciešamo  pārmaiņu īstenošanai," uzsver Sprūdžs.

Viņš uzskata, ka no valdības tiek pirmām kārtām sagaidīti nevis vēstījumi pasaulei par Latvijas veiksmes stāstu, bet gan praktisks darbs, lai ne tikai amatpersonas, bet ikviens iedzīvotājs sajustu pārmaiņas uz labu un dzīves kvalitātes uzlabošanos.

"Protams, pēdējā laikā situācija koalīcijā ir saspringta, par ko liecina arī balsojumi Saeimā par deputātu skaita samazināšanu pašvaldībās un sadarbības partneru izteikumi par ministru vērtēšanu un gatavību pārņemt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas vadību," atzīst ministrs, uzsverot: "tieši šādos - politiski saspringtos brīžos - atbalsts, ko saņemu no RP ministriem, deputātiem un partijas biedriem, pašvaldību cilvēkiem un sabiedrības ir labākais apliecinājums, ka kopīgas vērtības un komandas darbs ir mūsu lielākais spēks".

Jau vēstīts, ka Saeimas deputātu vairākums ceturtdien noraidīja Sprūdža virzītos grozījumus Republikas pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumā, kas paredzēja samazināt deputātu skaitu pašvaldībās.

Sprūdžs pēc šī balsojuma atzina: tas liecina, ka koalīcija pastāv tikai "uz papīra" un RP iniciatīvas negūst pārējo koalīcijas partneru atsaucību.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pārmetumus par nesaskaņām koalīcijā noraidīja, uzsverot, ka vietvaru pārvaldes izmaiņu noraidīšana bijusi tikai un vienīgi atsevišķu "Vienotības" frakcijas deputātu kļūdas dēļ, balsojot par steidzamības statusu šim projektam, un nākamnedēļ ;šī kļūme tiks labota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!