Foto: LETA

Latgalē ekonomiskā aktivitāte līdz ar uzņēmējdarbības atbalsta projektu attīstību viennozīmīgi ir pieaugusi, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Ministrs klāstīja, ka ir mainījusies pieeja tam, kā izvēlas ceļus, ko remontēt - primāri remontē tās brauktuves, kas ved uz uzņēmējdarbības teritorijām. Iepriekš šādu pieeju uzņēmēju atbalstam nebija.

Kā piemēru Sprūdžs minēja salabotu ceļu, kas ved uz kādu lielu darba devēju Latgalē, kam vairs nav jāsatraucas, ka infrastruktūras dēļ būtu jāslēdz bizness.

Sprūdžs arī uzsvēra, ka Latgalē būtiskākais ir cilvēku motivācija uz noticēšana sev. "Latgalē jau neviens negaida, ka cilvēkiem iedos kaut ko ar karoti mutē," teica ministrs.

Nesen Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izvērtējusi administratīvi teritoriālo reformu un secinājusi - lai arī kopumā reģionos ir izveidotas lielākas pašvaldības ar plašākām budžeta un investīciju piesaistes iespējām, dažādas pašvaldības, lielākoties mazākās, skar dažādas problēmas.

Tāpēc VARAM piedāvā reformu turpināt un pašvaldībām brīvprātīgi apvienoties un pašreizējo 119 novadu vietā izveidot 30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!