Foto: LETA

Viens no Reformu partijas dibinātājiem, tās premjera amata kandidāts iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edmunds Sprūdžs nolēma pamest partijas valdi. RP skaidro, ka Sprūdžs ir pārāk aizņemts, jo viņa vadītā ministrija pašlaik strādā pie vērienīgām reformām.

Ministra pārstāve Maija Pētermane portālam "Delfi" apstiprināja, ka Sprūdžs jau pirms pāris nedēļām ir uzrakstījis iesniegumu par atkāpšanos no RP valdes locekļa amata.

RP savukārt informēja, ka Sprūdž nolēmis atkāpties no partijas valdes locekļa amata, taču arī turpmāk paliks aktīvs Reformu partijas biedrs un kā ministrs nepieciešamības gadījumā varēs piedalīties arī valdes sēdēs.

Sprūdža vadītā ministrija patlaban strādā pie apjomīgu reformu izstrādes un īstenošanas, kas šobrīd ir prioritāte viņa darbā, Sprūdža aiziešanu no valdes skaidroja RP.

Savukārt partijas biedrs, uzņēmējs un nodokļu konsultants Ainis Dābols nolēmis pavisam pamest partiju. LTV raidījums "Panorāma" piektdien vakarā ziņoja, ka Dābols ir neapmierināts ar partijas darbību, kas esot pretrunā mērķiem, kas noteikti, dibinot partiju. Piemēram, viņš kritizēja līdzekļu izlietošanu partijas popularitātes celšanai. Šim mērķim esot iztērēti vairāk nekā 100 000 latu, taču rezultātā nav un Dābols vēstulē partijai norādījis, ka viņš kā uzņēmējs šādā situācijā būtu spiests atlaist firmas vadību jau pēc pusgada.

Partijas izpilddirektors Ivo Valdovskis savukārt raidījumam "Panorāma" norādīja, ka tieši Dābols bija atbildīgs par finanšu jautājumiem.

RP birojā portālu "Delfi" informēja, ka Dābols ir uzrakstījis vēstuli ar paziņojumu par atkāpšanos no valdes locekļa amata un lūgumu izslēgt viņu no partijas. Partija šo lūgumu vērtē kā loģisku, jo tas ir veids, "kā izvairīties no atbildības par savu darbību šajā amatā un nekompetentu rīcību ar partijas finanšu atskaitēm un padomiem šajā jomā," norādīts RP paziņojumā medijiem. RP norāda, ka tieši Dābola nekompetentā rīcība atstājusi negatīvas sekas uz partijas saistību apjomu un atskaitēm.

Tieši Dābols un viņa ieteiktie Revīzijas komisijas locekļi bija tie, kas sagatavoja un iesniedza Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB ) partijas vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarāciju, kas vēlāk kļuva par pamatu RP ilgstošai tiesvedībai ar KNAB par RP vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas neatbilstību normatīvo aktu prasībām.

"Visbeidzot, tieši Dābols ieteica partijai pieņemt darbā grāmatvedi, kuras darbības profesionalitāti tagad pats apšauba, kā arī ieteica noslēgt un RP vārdā arī noslēdza pakalpojumu līgumu ar viņam piederošu SIA "Komercpadoms"," uzsvērts RP paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!