Foto: LETA
Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs nolēmis neatjaunot Saeimas deputāta mandātu. Viņš atgriezīsies privātajā biznesā.

"Tā Reformu partija (RP), kuras dibināšanā un izveidošanā es piedalījos, bija par citādu, uz idejām balstītu politiku. Tagad ir skaidrs, ka nākamā koalīcija un tās valdība ne ar ko neatšķirsies no tā saucamās "vecās politikas", kur visu nosaka nevis idejas, bet politiski darījumi. Uzskatu, ka RP vadība, iesaistoties šajā spēlē ir diskreditējusi Valda Zatlera Rīkojumu nr.2. Šī iemesla dēļ neredzu sev vietu nedz jaunajā koalīcijā, nedz arī Saeimā. Esmu pieņēmis lēmumu atteikties no deputāta mandāta un atgriezties privātajā biznesā," pirmdien paziņoja Sprūdžs.

"Delfi" jau ziņoja, ka šoruden Sprūdžs apņēmās no 1. decembra pamest vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu. Vēlāk kļuva zināms, ka tas noticis tā dēvētā RP kodola spiediena rezultātā.

2011. gadā notikušajās 11. Saeimas vēlēšanās Sprūdžs bija RP premjera amata kandidāts.

Rīkojums Nr.2  ir 2011.gada 28.maijā pieņemts toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojums rosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu. Rīkojums noveda pie nozīmīgām sekām - ārkārtas vēlēšanām 2011.gada rudenī, kurās tika ievēlēta 11. Saeima, kuras valdošajā koalīcijā pirmo reizi kopš deviņdesmito gadu vidus nenonāca ar tā sauktajiem oligarhiem - Andri Šķēli, Aivaru Lembergu un Aināru Šleseru - saistītas politiskās partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!