Foto: LETA
"Ja gribam pārmaiņas valstī – par Zatlera Reformu partiju jānobalso pietiekami lielam vēlētāju skaitam", un uz to ZRP arī pretendē – uzvarēs vēlēšanās, lai iegūtu premjera amatu, intervijā "Latvijas Avīzei" paudis ZRP valdes loceklis, uzņēmējs un iespējamais premjera amata kandidāts Edmunds Sprūdžs.

Viņš atzinis, ka tas, vai ZRP būs noteicēja 11.Saeimā ir svarīgs jautājums. "Negribu uzmākties klajā veidā, bet, ja gribam pārmaiņas valstī – par Zatlera Reformu partiju jānobalso pietiekami lielam vēlētāju skaitam," sacījis Sprūdžs. "Tieši uz to pretendējam. Uzvara vēlēšanās, lai iegūtu premjera amatu," atzinis uzņēmējs.

Viņš arī atzinis, ka pašlaik tuvākais iespējamais sadarbības partneris koalīcijā pēc vēlēšanām ir "Vienotība", lai gan partijām ir atšķirīgi viedokļi dažos jautājumos.

"Ekonomiskās nostādnēs "Vienotība" ir mums tuvāk, bet, piemēram, par samazināto PVN likmju atcelšanu viedokļi ir dažādi. Tas nav populārs temats, par ko runāt pirms vēlēšanām, bet Zatlera Reformu partija ir gatava pierādīt, kāpēc šis lēmums ir vajadzīgs, svarīgs un ka no tā beigās ieguvēji būs visi. Mūsu konkurenti par to klusē un klusēs, jo baidās zaudēt vēlētāju atbalstu. Viņi nav gatavi skaidrot. Nevar darīt tā, ka nedara, vilcina vajadzīgus lēmumus," skaidrojis Sprūdžs.

Viņš arī stāstījis, ka viens no ZRP principiem ir iesaistīt politikā "XXI gadsimta otrā gadu desmita paaudzi, kas ir gandrīz pats grūtākais uzdevums". "Tie ir tādi kā es [Sprūdžam ir 31 gads] – ar piederības sajūtu neatkarības atgūšanā, bet mēs nedz piedalījāmies privatizācijā, nedz šīs valsts organizēšanā. Bijām par jaunu, lai ietekmētu, kā valstij attīstīties. Taču tagad mums te jādzīvo un jāaudzina bērni. Esam apgrozījušies biznesā, starptautiskās kompānijās. Mēs zinām, ka zinām labāk par iepriekšējiem politiķiem," pārliecību paudis ZRP pārstāvis.

Viņš arī klāstījis, ka ZRP ir uz idejām balstīta partija. "Klātesošajiem nav privātu ekonomisko interešu, toties ir priekšstats, kā lietas notiek tagad, kā var darīt citādi un kā būtu labāk. Mums nevajag partijā zvaigznes un personības tikai tamdēļ, lai pievilktu un zvejotu vēlētāju balsis. Esam gatavi "upurēt" personu, kas netic mūsu ideāliem, principiem un ar kuru nespēsim sastrādāties, pat ja tās klātbūtne dotu dažas balsis vairāk," skaidrojis Sprūdžs.

Jau ziņots, ka Eksprezidenta Valda Zatlera vadītā Zatlera Reformu partija (ZRP) kā savu premjera amata kandidātu varētu izvirzīt uzņēmēju Edmundu Sprūdžu. Ar informācijas tehnoloģijām saistītais 31 gadu vecais Sprūdžs ir viens no tā sauktā ZRP dibinātāju "kodola" un partijas dibināšanā iesaistījies no paša sākuma, kā arī kopā ar Zatleru un ZRP finanšu ministra amata kandidātu Vjačeslavu Dombrovski pārstāvējis partiju diskusijās medijos.

ZRP finanšu ministra amata kandidāts būs ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis. Dombrovskis strādājis pie ZRP ekonomiskas programmas. Deputātu kandidātu sarakstus un priekšvēlēšanu programmu ZRP plāno apstiprināt kongresā sestdien.

ZRP nodibināta 23.jūlijā, kad notika Zatlera ierosinātais referendums par Saeimas atlaišanu. Zatlers pēc nepārvēlēšanas prezidenta amatā nolēma iesaistīties politikā un dibināt savu partiju. Viņš noraidīja piedāvājumu pievienoties partiju apvienībai "Vienotība", jo, viņaprāt, tad neizdotos izveidot valdību bez oligarhu partijām - Latvijas Pirmās partijas, Zaļo un Zemnieku savienības un nu jau likvidētās Tautas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!