Foto: LETA

Piektā daļa jeb 20% no cietumā nonākušajiem dzimumnoziedzniekiem jau iepriekš bijuši sodīti par līdzīgiem noziegumiem, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure.

Vienlaikus viņa atklāja, ka ieslodzīto skaits saistībā ar šādiem noziegumiem pēdējo trīs gadu laikā ir samazinājies.

Spure atzina, ka pedofiliem cietums "īsti nelīdz" atbrīvoties no šīs noslieces. "Viņu uzvedība ir saistīta ar viņu domāšanu, ar galvu," viņa minēja.

Vērtējot to, ka pedofiliem varētu piemērot ķīmisko kastrāciju, Spure norādīja - saskaņā ar mediķu skaidroto, tā noņem dzimumtieksmi, taču var izraisīt vardarbīgas izpausmes.

"Ja šis cilvēks kļūs vardarbīgs vai par slepkavu, diez vai mēs būsim sasnieguši mērķi," viņa teica.

Jau vēstīts, ka sabiedrības sašutumu izraisījis Liepājas tiesas spriedums, ar kuru tēvs un dēls atzīti par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar piecus gadus vecu meiteni un sodīti ar attiecīgi 240 un 200 stundām piespiedu darba.

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras par to iesniedzis apelācijas protestu.

Liepājas tiesa 13. jūlijā
 
divus liepājniekus atzinusi par vainīgiem netiklu darbību izdarīšanā ar mazgadīgo pret viņas gribu. 
Apsūdzētie ir 48 gadus vecais Jevgeņijs Smirečanskis un viņa 22 gadus vecais dēls Oļegs Smirečanskis. Tiesa Jevgeņiju Smirečanski sodījusi ar 240 stundām piespiedu darba un viena gada probācijas uzraudzību, bet Oļegs Smirečanskis sodīts ar 200 stundām piespiedu darba un probācijas uzraudzību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!