Foto: LETA
Latvijas sabiedrisko mediju prakse izmantot nodokļu maksātāju naudu, lai iegādātos informācijas aģentūras "Sputnik" fotogrāfijas, stiprina un popularizē aģentūras zīmolu, kā arī nav Latvijas sabiedrības interesēs, paziņojusi Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

NEPLP atgādina, ka pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojuma 2013. gada decembrī izveidoja ziņu aģentūru "Rossija Segodņa". Tās paspārnē drīz vien dzima Kremļa propagandas medijs "Sputnik".

Laika posmā no 2017. gada 1. janvāra līdz šā gada 14. martam sabiedrisko mediju portālā "lsm.lv" 393 reizes izmantotas dažādu avotu piedāvātās "Sputnik" fotogrāfijas, izskaitļojis NEPLP. Kremļa rupora fotogrāfijas regulāri izmantotas arī Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio sociālajos kontos. Tas ļāvis uzraugam secināt – Latvijas sabiedriskie mediji ikdienā izlieto sabiedriskā pasūtījuma naudu, lai iegādātos "Sputnik" materiālus.

"Latvijas nodokļu maksātāju naudas izlietošana "Sputnik" stiprināšanai un tā zīmola popularizēšanai nav Latvijas sabiedrības interesēs," norāda NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš, aicinot vairs neizmantot Kremļa propagandas aģentūras saturu.

Vienlaikus padome uzsver, ka respektē redakcionālās neatkarības principu, bet aicina izvērtēt uzticamu informācijas avotu izmantošanu satura veidošanā atbilstoši sabiedrisko mediju mērķiem, kvalitatīvas žurnālistikas standartiem, iestājoties par sabiedriskā medija kā neatkarīga un uzticama satura veidotāja vērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!