Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un sludinājumu portāla "ss.lv" mediācijas process ir noslēdzies pozitīvi un dienests saņems visu nepieciešamo informāciju, trešdien LNT rīta raidījumā "900 sekundes" pastāstīja ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers skaidroja, ka sarunu process noslēdzies veiksmīgi, panākot abpusēju vienošanos, kas paredz VID no "ss.lv" saņemt informāciju un nav gaidāma "bēgšana no Latvijas".

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību. "Internet" 1.augustā pieņemto VID lēmumu par "Internet" saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Cīrulei.

VID nosūtītajā pieprasījumā par sludinājumu portāla "ss.lv" bloķēšanu minēta vēl virkne ar SIA "Internet" saistītu domēna vārdu. Bez "ss.lv" iesniegumā minēti arī "2000.lv", "auto.lv", "dch.lv", "dorfman.lv", "doska.lv", "firenet.lv", "ftp.lv", "inet.lv", "internet.lv", "kasko.lv", "madam.lv", "moneta.lv", "multisistema.lv", "myphoto.lv", "netmail.lv", "noma.lv", "octa.lv", "pulse.lv", "showbar.lv", "sludinajumi.lv", "sound.lv", "sys.lv" un "titans.lv".

Augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Inbokss" īpašnieks Andris Griķis šodien pauda, ka IT uzņēmumi var aiziet no Latvijas jurisdikcijas, lai pasargātu savu biznesu. Notiekošais ap sludinājumu portālu "ss.lv" radījis sašutuma vētru IT nozarē, kas ir neizpratnē - "kā var ienākt prātā apturēt veiksmīgi strādājošu, priekšzīmīgu nodokļu maksātāju", uzsvēra Griķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!