Foto: F64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, pārstāvji no Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta un Pilsētas attīstības departamenta pirmdien, 26.septembrī, iepazinās ar Rīgas domes Īpašuma departamenta sagatavotajiem priekšlikumiem vecā LU stadiona Kr.Barona 116a pārbūvē, izveidojot tur iedzīvotājiem atvērtu multifunkcionālu sporta un aktīvās atpūtas kompleksu informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jau vēstīts, ka sākotnēji Rīgas dome stadiona teritoriju nodeva bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai (LFF), lai tā varētu tur uzcelt futbola stadionu, kurā varētu spēlēt Latvijas valstsvienība. Tomēr LFF neizdevās savākt nepieciešamo finansējumu un projekts izgāzās.

"Futbola federācijas iecere uzbūvēt stadionu ne ar ko nebeidzās. Naudu futbolistiem atrast neizdevās. Tāpēc Rīgas dome nolēma veidot te četrus hektārus lielu parku ar sporta un bērnu zonām. Jau nākamvasar te būs futbola laukums, basketbola laukumi, slidotava ar mākslīgo ledu, vingrošanas stieņi, skrituļslidu celiņi. Īpaši vēršu jaunatnes uzmanību – te būs arī skeitparks. Tāpat te uzstādīsim arī lielāko bērnu laukumu pilsētā," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. "Pilsētas centrā mums ir daudz parku, bet tie lielākoties ir veci parki ar nelieliem spēļu laukumiem. Centrā dzīvo aptuveni 5000 iedzīvotāju, kuriem nav kur nodarboties ar sportiskām aktivitātēm vai pavadīt laiku kopā ar bērniem. Tādēļ šeit tiks izveidots lielākais bērnu laukums pilsētas centrā, līdzīgs kā tikko atklātajam sporta un aktīvās atpūtas kompleksam pie Deglava ielas kalna."

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks informēja, ka projekts pašvaldībai izmaksās 2,5 līdz 3 miljonus eiro un jau pirmdienas Pilsētas īpašumu komitejas sēdē deputāti apstiprināja pirmo nepieciešamo finansējuma daļu.

Pēc teritorijas un esošo ēku apskates Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs klātesošos informēja par iecerēm. Aptuveni 4 hektārus lielo teritoriju pēc attīstīšanas nodos apsaimniekošanā Rīgas Centra Humanitārajai vidusskolai. Skolā šobrīd mācās 1038 skolēni un tai nav sava sporta laukuma. Pavisam apkārtējās skolās mācās aptuveni 6,5 tūkstoši skolēnu, kuriem turpmāk sporta stundas būs iespējams pavadīt jaunajā sporta un aktīvās atpūtas kompleksā, bet pēc stundu beigām tas būs pieejams visiem iedzīvotājiem.

Plānots, ka visas vecās un ekspluatācijai nederīgās saimniecības ēkas kompleksa teritorijā tiks nojauktas, tāpat tiks izzāģēti vecie un nokaltušie koki un to vietā stādīti jauni. Pie kompleksa galvenās ieejas tiks izvietota administrācijas ēka, kurā atradīsies apsardze ar video novērošanu, telpas inventāram, ģērbtuves un tualetes.

Pašā kompleksa teritorijā plānota vieta basketbola laukumam, te būs arī vingrošanas laukums, futbola laukums un trīs multifunkcionāli laukumi.

Tāpat būtiska teritorija tiks atvēlēta rotaļām – plānots, ka jaunajā kompleksā būs pilsētas centrā lielākais bērnu rotaļu laukums, vismaz 7000 kvadrātmetru platībā. Tas tiks dalīts divās daļās – rotaļu elementi bērniem pirmskolas un sākumskolas vecumā, un rotaļu elementi vecākiem bērniem.

Kompleksā atradīsies arī visiem standartiem atbilstoša slidotava 2800 kvadrātmetru platībā. Ledu uz tās laukuma varēs ražot pat līdz plus pieciem grādiem, savukārt spēlēt līdz pat +12 grādu temperatūrā.

Tostarp ir padomāts arī par skeitotājiem – 1660 kvadrātmetru platībā tiks izveidots skeitošanas laukums. Tāpat arī ierīkots skrejceļš, tāllēkšanas sektors, papildu sešas ģērbtuves un četras tribīnes skatītājiem. Visā teritorijā atradīsies arī 40 tualetes, tai skaitā arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt autostāvvieta pie kompleksa nebūs liela – 11 vietas, kas paredzētas ģimenēm un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Plānots, ka jaunais komplekss varētu uzņemt pirmos apmeklētājus jau nākamā gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!