Foto: LETA
No trešdienas paredzētas ievērojamas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta kustības plūsmā un maršrutos.

No trešdienas pasažieru ērtību dēļ tiks mainīti vairāku pieturvietu nosaukumi autobusu, trolejbusu un tramvaju maršrutos, līdz ar to daudziem no Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā esošajiem vēsturiskajiem nosaukumiem tiks mainīti, piešķirot tiem tuvāko ielu vai šķērsielu nosaukumus, apdzīvotu vietu nosaukumus vai to vietvārdus, nozīmīgu infrastruktūras objektu nosaukumus, zemesgabalu vai ēku numurus vai ēku nosaukumus.

"Rīga satiksme" informē, ka 21., 37. un 41. autobusa maršruta galapunkta nosaukums "Imanta 5" tiks mainīts uz "Imanta". Savukārt 3., 7. un 9.tramvaja maršruta galapunkta nosaukums "Tirdzniecības centrs Dole" tiks mainīts uz "Ķengarags", bet 15., 21., 28., 31., 40. autobusa maršruta galapunkta nosaukums "Jugla 3" tiks mainīts uz "Jugla".

Pieturvietu nosaukumu maiņas plānotas daudzos Rīgas sabiedriskā transporta maršrutos, piemēram, Albatrosu ielas pietura ''Auda'' abos virzienos turpmāk tiks dēvēta par ''Bākas ielu'', Avotu ielas pietura ''Matīsa iela'' virzienā uz centru turpmāk tiks dēvēta par ''Bruņinieku ielu'', Bauskas ielas pietura ''Stērstu iela'' virzienā uz centru iegūs ''Mazās Stērstu ielas'' nosaukumu, savukārt Bauskas ielas pietura ''Gulbju iela'' virzienā uz centru tiks pārsaukta par ''Bišumuižas ielu''. Izmaiņas paredzētas vēl virknē citu sabiedriskā transporta maršrutu pieturvietu.

Tāpat no trešdienas līdz 31. augustam vasaras sezonas kustības saraksti būs 9., 12., 37. un 41. autobusu maršrutiem un 4.tramvaju maršrutam darba dienās.

Izmaiņas paredzētas arī 19., 29., 36. autobusu maršrutu un 15. un 22. trolejbusu maršrutu darba dienu un brīvdienu kustības sarakstos.

No trešdienas līdz vasaras sezonas beigām 29. autobusu maršruts tiks pagarināts līdz Vecāķiem un autobusi kursēs maršrutā Mežciems-Vecmīlgrāvis-Vecāķi. "Rīgas satiksme" atgādina, ka reiss darba dienās plkst.8.31 no Mežciema kursēs tikai līdz galapunkta pieturai Vecmīlgrāvī.

No 4. jūnija 11. maršruta tramvajam brīvdienās tiks palielināts reisu skaits.

Sestdienās, svētdienās un svētku dienās 3. maršruta autobusi aptuveni no plkst.7.30 kursēs līdz Vakarbuļļu pludmalei, savukārt 30. maršruta autobusi no 4. jūnija kursēs arī sestdienās, svētdienā un svētku dienās.

No 1. jūnija plānotas izmaiņas arī 19. un 24. trolejbusa maršruta kustības sarakstos darba dienās.

Izmaiņas sagaidāmas arī "Rīgas mikroautobusu satiksmes" (RMS) minibusu kustības maršrutos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!