Foto: F64

Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministre Dagnija Staķe intervijā LTV raidījumam "100.pants" atzina, ka, stājoties amatā, neplāno nekādas reorganizācijas Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijā (RAPLM).

Lūgta komentēt savu pieredzi e-lietu pārvaldē, kas tagad viņai būs jāuzņemas kā reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrei, Staķe sacīja: "Neesmu pārāk kompetenta e-lietās, taču paļaušos uz pieredzējušajiem darbiniekiem, un strādāsim kopā."

Ministre uzsvēra, ka viņas prioritāte būs Eiropas Savienības struktūrfondu apgūšana un labas pārvaldības ieviešana.

Staķe arī norādīja, ka situācija pašvaldībās ir ļoti atšķirīga un viedokļu atšķirības par reģionālo reformu ir normāla parādība.

"Jāapvienojas, ja pašvaldību vienīgā funkcija ir tikai pagastmāja," sacīja Staķe, vienlaikus norādot, ka jādomā, kā var palīdzēt tām pašvaldībām, kas apvienojas brīvprātīgi un, iespējams, no apvienošanās cieš kādus zaudējumus.

Staķe norāda, ka viņai ir jārespektē Saeimas lēmums par reformas pieņemšanu, komentējot jautājumu par to, ka viņas pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vēsturiski iestājās pret reģionālo reformu.

"Es apmeklēšu Rojas un Alojas novadu," sacīja Staķe, ziņojot par plāniem iepazīties ar situāciju reģionos, kas plāno atdalīties no reformas noteiktajiem novadiem. "Ir jānoskaidro, vai to grib iedzīvotāji, nevis šauras interešu grupas. Es uzklausīšu cilvēku domas," teica Staķe.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā apstiprināja Dagniju Staķi.

Staķe šobrīd ir Saeimas deputāte un vada Sabiedrības veselības apakškomisiju, kā arī darbojas Sociālo un darba lietu komisijā, Publisko izdevumu un revīzijas komisijā un Sociālās drošības apakškomisijā. No 2002. līdz 2007.gadam Staķe bija labklājības ministre, iepriekš vadījusi Tukuma rajona padomi un bijusi arī Tumes pagasta padomes priekšsēdētāja. Staķe Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu sabiedrības vadības specialitātē.

Par Staķes apstiprināšanu reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā balsoja 48 deputāti, pret balsoja 24, bet pieci deputāti atturējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!