Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāts Dāvis Stalts pagaidām vēl nav pieņēmis lēmumu par iespējamo izstāšanos no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcijas.

Stalts norādīja, ka lēmumu varētu pieņemt pēc parlamenta sesiju pārtraukuma beigām. Viņš arī pauda viedokli, ka daudzus jautājumus varētu risināt sarunu ceļā, vienlaikus atzīstot, ka patlaban viņam ar VL-TB/LNNK ir "sakāpinātas" attiecības.

Tāpat biedrības "Demokrātiskie patrioti" aicinājums izstāties no frakcijas nav vienīgais iemesls, kāpēc Stalts vēlētos šo situāciju risināt. Viņš atzīst, ka ir problemātiski "darboties komandā, kura nevēlas, lai tu tajā darbotos". Iespējams, Stalts varētu neizstāties no frakcijas, bet gan neapmeklēt frakcijas sēdes, ja šis jautājums netiks risināts.

Kā ziņots, biedrības "Demokrātiskie patrioti" valde aicināja savu biedru, Saeimas deputātu Dāvi Staltu izstāties no nacionālās apvienības frakcijas.

Šāds lēmums pieņemts, izvērtējot 16.marta notikumu kopējo ainu - pasākumus pie Brīvības pieminekļa, valsts iekšlietu struktūru, Rīgas domes un atsevišķu deputātu rīcību, kā arī saprotot to, ka līdzīgas provokācijas varētu turpināties līdz pat pašvaldību vēlēšanām, saasinot spriedzi Latvijas iedzīvotāju vidū. "Demokrātiskie patrioti" pauda neizpratni par aizskarošo attieksmi, kas no atsevišķu nacionālās apvienības deputātu puses tika izrādīta policijas darbiniekiem, kas pildīja savus tiešos pienākumus, nodrošinot Latvijas valsts piederīgo un ārvalstu pilsoņu drošību.

Lēmums, ka Stalts būtu jāaicina izstāties no VL-TB/LNNK frakcijas, pieņemts "Demokrātisko patriotu" valdes ārkārtas sēdē, un biedrības valdes priekšsēdētājs tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kurš ir VL-TB/LNNK partijas biedrs, šajā sēdē nepiedalījās, jo atradās ārzemēs. Biedrības valdē darbojas arī pats Stalts.

Saeimas kuluāros jau iepriekš neoficiāli tika runāts, ka Stalts varētu pamest nacionālās apvienības frakciju, savukārt deputāts toreiz apgalvoja, ka neplāno to darīt.

Jau iepriekš vēstīts, ka biedrība nolēmusi pašvaldību vēlēšanās nedeleģēt savus pārstāvjus startam no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK saraksta. 11.Saeimas vēlēšanās "Demokrātisko patriotu" pārstāvji tika iekļauti nacionālās apvienības sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!