Foto: PantherMedia/Scanpix

Likumprojekts par Stambulas konvencijas ratificēšanu Labklājības ministrijai (LM) valdībai jāiesniedz līdz 1. septembrim, pastāstīja LM pārstāvis Egils Zariņš.

Pašlaik tiek gatavota likumprojekta anotācija ar apjomīgu un detalizētu informāciju, lai konvencijas projektu sagatavotu izsludināšanai valsts sekretāru sanāksmē šī gada pirmajā pusgadā. Kopumā konvenciju paredzēts ratificēt līdz 2018. gada beigām.

Paralēli likumprojekta sagatavošanas darbiem, LM notiek aktīvs un apjomīgs darbs sabiedrības informēšanas plānošanā par izglītojošām kampaņām vardarbības mazināšanai ģimenē, piebilda Zariņš.

Jau ziņots, ka pērnā gada 18. maijā labklājības ministrs Jānis Reirs (V) Bulgārijā, Sofijā, parakstīja Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā dēvēto Stambulas konvenciju.

LM sagatavotajā informatīvajā ziņojumā teikts, ka ar konvenciju tiek izveidots visaptverošs tiesiskais ietvars, lai pasargātu sievietes no vardarbības. Tiesiskais ietvars ir vērsts uz vardarbības pret sievietēm un meitenēm un vardarbības ģimenē novēršanu un izskaušanu, kā arī vainīgo sodīšanu par vardarbību. Pievienojoties Stambulas konvencijai, Latvijā būs vairāk instrumentu, lai aizsargātu personu cilvēktiesības dzīvot no vardarbības un spīdzināšanas brīvu dzīvi. Psihiski un fiziski veseli cilvēki, kuri nebaidās par savu un bērnu drošību mājās, pilnvērtīgi strādā, var paši nodrošināt savu dzīvi, tādā veidā sekmējot valsts kopējo attīstību un labklājību, uzsver LM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!