Pirmdien un otrdien Rīgā norisinās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotā starptautiskā konference "Baltijas ceļš uz oglekļa mazietilpīgu un klimatnoturīgu attīstību".

Konferences mērķis ir pievērst visu sabiedrības grupu uzmanību klimata pārmaiņu aktualitātei un pārrunāt oglekļa mazietilpīgas attīstības (OMA) un klimatnoturīgas attīstības nepieciešamību un iespējas Baltijas valstīs, kā arī identificēt konkrētus uzdevumus šādas attīstības sasniegšanai, intensificēt pārmaiņu materializēšanos, informē pasākuma organizatori.

Konferences dalībniekus uzrunās ANO Klimata pārmaiņu konferences (COP23) šī gada Prezidentūras un vienas no klimata pārmaiņu visvairāk skartajām valstīm pārstāvis un runasvīrs – Fidži vēstnieks Eiropas Savienībā Deo Sarans. Ar prezentācijām uzstāsies Eiropas Vides aģentūras izpilddirektors Hanss Bruninks, OECD Klimata, bioloģiskās daudzveidības un ūdens nodaļas vadītājs Saimons Brukle, Eiropas Komisijas Klimata stratēģijas, pārvaldības un neETS sektoru emisiju direktors Artūrs Runge-Metcgers, Starptautiskās Enerģētikas aģentūras Enerģētikas tehnoloģiju politikas nodaļas vadītājs Juho Lipponens un daudzi citi. Detalizēta konferences programma pieejama šeit.

Tā būs līdz šim Latvijā un, iespējams, pat Baltijā plašākais šiem jautājumiem veltītais pasākumus. Plānots, ka to kopumā varētu apmeklēt vairāk nekā 200 dalībnieku. Turklāt papildus konferences plūsmai, tās ietvaros notiks arī dažādas klimata pārmaiņām veltītas aktivitātes – t.s. rīcības zona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!