Foto: LETA

"Es gribu izteikt līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem, kā arī atvainoties "Maxima" un tās īpašnieku vārdā," sestdien Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Panorāma" sacīja "Maxima" akcionārs Igns Staškevičs.

"Atvainojos par to, ka nespējām izglābt cilvēkus, ka zaudējām savus darbiniekus, ka traģēdija bija par iemeslu zaudētām glābēju dzīvībām. Es patiešām dziļi nožēloju un atvainojos par to," sacīja Staškevičs.  

Viņš gan atklāja, ka nedēļu pēc Zolitūdes traģēdijas no amata atbrīvotais SIA "Maxima Latvija" vadītājs Gintars Jasinsks ir atgriezies darbā kā menedžeris vienā no "Maxima" grupa struktūrām. Viņš gan nezināja visus nosacījumus uz kādiem Jasinsks pieņemts atpakaļ darbā, taču pauda pārliecību, uzskata, ka Jasinskis ir spējīgs veikt tādu komercdarbību, kas nav saistīta ar kompānijas vadīšanu.

"Šis amats nekādā gadījumā nav saistīts ar kādiem vadošiem pienākumiem. Skaidrs, ka viņam būtu atkal grūti uzstāties kaut kur publiski, vai arī uzņemties atbildību par citiem. Tai pat laikā viņam ir gana liela dzīves pieredze un pieredze mazumtirdzniecībā. Viņš ne mazums ir nostrādājis sistēmā, un man ir ļoti žēl, ka viņa vārdi, viņa uzvedība bija tik kļūdaina un tajā mirklī man nācās atvainoties viņa vietā. Es arī šobrīd esmu gatavs atvainoties par to reakciju, kādu sabiedrībā izraisīja viņa teiktais," sacīja  Staškevičs.

Jau vēstīts, ka šonedēļ apritēja gads kopš neatkarīgās Latvijas vēsturē lielākās civilās traģēdijas, kurā 2013.gada 21.novembrī zem lielveikala "Maxima" drupām dzīvību zaudēja 54 cilvēki. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!