Foto: LETA

Stradiņa slimnīcas ārsti vēl ciešāk sadarbosies ar zinātniekiem; trešdien Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca (PSKUS) un Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) parakstīja sadarbības līgumu par klīniskās medicīnas ekselences centra izveidi, informēja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Zinātnieku un ārstu mērķis ir izveidot starptautiski atzītu klīniskās medicīnas izpētes ekselences centru, koncentrējot pieejamos resursus un piesaistot jaunas investīcijas, lai dotu ieguldījumu sabiedrības veselības attīstībā Latvijā.

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis norādījis, ka noslēgtais sadarbības līgums ir apliecinājums tam, kā iezīmēt Latvijas Zinātņu akadēmijas ceļu atpakaļ pie zinātnisko institūtu koordinēšanas jaunā kvalitātē.

Stradiņa slimnīcā jau pastāvēja zinātniskais institūts, kas lielākoties nodarbojās ar klīniskiem pētījumiem, un tā vadītājs profesors Dainis Krieviņš uzsver, ka institūts saņēmis spēcīgu un attīstošos sadarbības partneri, lai popularizētu Latvijas zinātnieku veikumu, piedalītos kopīgos pētniecības projektos un veidotu vienotu valsts medicīniskās pētniecības politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!