Foto: Publicitātes foto

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecībā palielināts strādājošo skaits un tagad būvlaukumā strādā jau vairāk nekā 200 strādnieku, pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa stāstīja, ka pilnsabiedrība SBRE strādnieku skaitu palielinājusi, lai būvniecības darbus veiktu ātrāk.

Sīle stāstīja, ka pašlaik turpinās ātrija un ēkas 5.-7.stāva konstrukciju montāža un betonēšanas darbi, norit ārsienu paneļu un mūra darbi, sākta jumta hidroizolācijas ierīkošana.

Tāpat šobrīd norit ēkas iekšējo inženierkomunikāciju - vēdināšanas, apkures, ūdensvada, kanalizācijas - izbūve, iekšējo mūrēto sienu izbūve, ārējo ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve un labiekārtošanas darbi.

Būvniecības darbus turpina uzraudzīt būvuzraugs atbilstoši apstiprinātajam projektam, kā arī pēc nepieciešamības pieaicinātie ārējie eksperti, stāstīja Sīle.

Kā ziņots, 7.jūlijā Rīgas pilsētas būvvalde veikusi atzīmi būvdarbu žurnālā par atļauju atsākt būvdarbus arī Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa 1. un 2.blokā. Iepriekš būvvalde bija atļāvusi atsākt darbus korpusa energoblokā un sestajā blokā, kur tika konstatētas sīkas nepilnības.

Šajos divos blokos būvvalde iepriekš konstatēja defektus saistībā ar objekta kolonnām, sijām, kā arī tika novērotas "vertikalitātes problēmas". Šajos korpusa blokos aprīļa beigās tika atļauts novērst defektus, bet ne sākt būvdarbus.

Apsekošanas laikā būvinspektori veica pārbaudes, lai pārliecinātos par to, ka iepriekš konstatētie defekti ir tikuši novērsti atbilstoši iesniegtajam būvobjekta izmaiņu projektam, kas tika izstrādāts, pamatojoties uz sertificēta speciālista tehniskās ekspertīzes rezultātiem.

Konstatēto deformāciju dēļ kopš 11.februāra Rīgas pilsētas būvvalde apturēja jaunā korpusa būvniecību.

Eiropas Komisija apstiprinājusi slimnīcas jaunā korpusa būvniecību kā lielo projektu, tādējādi atļaujot slimnīcai apgūt Eiropas Savienības fondu naudu, informēja Finanšu ministrijā. Projekta kopējās izmaksas ir 86 miljoni eiro, no kuriem 24 miljoni apstiprināti kā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!