Foto: LETA

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunajā korpusā atsākta pirms vairākiem mēnešiem pārtrauktā būvniecība, ceturtdien vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Slimnīcas sestajā blokā būvniecības darbi notiek jau otro nedēļu – tur tiek betonēts otrā stāva pārsegums. Darbi noris būvdarbu vadītāja Valda Koka uzraudzībā: "Pirms tam mums bija šajā blokā jāveic maznozīmīgas lietas. Bija jāatjauno antikorozijas apstrāde atsevišķiem enkurblokiem un jākoriģē siltumizolācija atsevišķiem paneļiem."

Savukārt pirmajā un otrajā blokā arvien turpinās defektu novēršana, ko pirms divām nedēļām atļāva uzsākt Rīgas būvvalde. Jālabo septiņas kolonnas, kurām konstatētas ievērojamas novirzes. Kā arī 18 sijas, kurās iekļuvis, kas pēcāk sasalis un izpleties, tās deformējot, ziņo LNT. Tāpat pilnībā jānomaina divi paneļi.

Būvnieki plāno šos darbus pabeigt līdz jūnija pirmajai nedēļai.

Defektu labošana pēc vairāku mēnešu dīkstāves padarījusi neiespējamu iekļaušanos termiņos, un tas apdraud Eiropas Savienības (ES) finansējuma saņemšanu 24 miljonu eiro apmērā. Lai to nepieļautu, plānots mainīt projekta statusu, tajā kā atskaites punkts nebūs tikai būvniecības pabeigšana un dažu iekārtu uzstādīšana. Stradiņa slimnīcas eksperti jau pabeiguši šī projekta pieteikuma izstrādi, un Veselības ministrijā to iesniegs nākamnedēļ.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle norādījusi, ka slimnīca no savas puses apņemas projektu pilnībā pabeigt 2017.gada 30.martā, taču būvniecības darbi jāpabeidz krietni ātrāk – aptuveni 2016.gada vidū.

Būvdarbu vadītājs prognozējis, ka tad, kad būvniecība tiks atjaunota pilnā apjomā, darbu pabeigšanai būs vajadzīgi 14 mēneši.

Lai nezaudētu Stradiņa slimnīcai jau piešķirtos 24 miljonus eiro, amatpersonām pārstrādātais projekts Eiropas Komisijā jāiesniedz līdz 30. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!