Foto: LETA

Bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Pēteris Strancis, kurš apsūdzēts kukuļņemšanā, vairāk nekā četrus gadus pavadīja apcietinājumā un vakar tika atbrīvots no šī amata, plāno turpināt darboties arhitektūras un plānošanas jomā.

Strancis pastāstīja, ka konkrētu plānu gan viņam pašlaik nav. "Mani ir brīnišķīga profesija - arhitekts, šajā jomā arī plānoju turpmāk darboties," viņš sacīja.

Strancis arī pieļāva domu sākt studijas doktorantūrā minētajā jomā.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 11.martā apmierināja aizstāvju lūgumus un no apcietinājuma atbrīvoja Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas krimināllietā apsūdzēto bijušā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktoru Vilni Štramu un viņa bijušo vietnieku Stranci.

Abi tika atbrīvoti tiesas zālē. Viņiem tagad kā drošības līdzeklis noteikta uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts.

Šajā krimināllietā pavisam ir piecas epizodes, no kurām četras saistītas ar kukuļu pieprasīšanu un pieņemšanu dažādu būvniecības ieceru īstenošanai.

2008.gadā Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks (VL-TB/LNNK) saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktajām izmeklēšanas darbībām Pilsētas attīstības departamentā atstādināja no darba Stranci, aizliedzot atrasties darba vietā un veikt amata pienākumus, nesaglabājot darba algu.

Pēc tam, kad Strancim mainīja drošības līdzekli un viņš tika atbrīvots no apcietinājuma, viņš oficiāli tika atbrīvots no amata. Darba attiecības pārtrauktas pēc abpusējas vienošanās ar 13.aprīli, ievērojot normatīvos noteiktās prasības. Izbeidzot darba tiesiskās attiecības, Strancim tiks izmaksāts atlaišanas pabalsts 70% apmērā no mēneša vidējās izpeļņas, kā arī izmaksāta kompensācija par neizmantotajām 18 ikgadējā atvaļinājuma dienām - 16 dienām darba periodā no 2007.gada jūnija līdz 2008.gada martam, kā arī divām dienām periodā no šā gada 16.marta līdz 13.aprīlim.

Pašlaik Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu vada direktora pienākumu izpildītājs Dzintars Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!